Ponts de diàleg amb l’Ajuntament per un procés participatiu i vinculant

Publicada desembre 17, 2013 by admin in General

El passat dijous 12 de desembre, l’Associació Amics de l’Ateneu Santboià es va reunir, acompanyada pel col·lectiu d’arquitectes La Col, amb l’Alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i amb representants de la Junta de Govern de l’Ajuntament: la regidora Titular de Cultura, Montserrat Mirabent; el regidor Titular de l’Àrea de Territori i Ciutadania, Juan Antonio Tamayo; i el regidor Titular de l’Àrea d’Educació i Civisme, Luis Pérez.

En aquesta reunió vam exposar les nostres reivindicacions en relació al futur de l’Ateneu i la campanya #SalvemAteneu, engegada pel col·lectiu. Els punts essencials defensats pel col·lectiu a la reunió van ser els 5 punts que conformen el manifest de la campanya #SalvemAteneu:

1. No a l’enderroc del teatre de l’Ateneu Santboià.

2. Protecció del nostre patrimoni.

3. Rehabilitació progressiva, sostenible i participativa.

4. Ateneu Santboià social i cultural.

5. Gestió ciutadana.

A la reunió l’equip de govern es va mostrar obert davant les nostres peticions i va manifestar la voluntat de decidir i recuperar l’Ateneu Santboià a través d’un procés participatiu real i vinculant que es començarà a treballar de seguida. L’Ajuntament també es va comprometre a que el procés de redacció de les bases del concurs arquitectònic i d’elecció del millor projecte es realitzi de manera participativa.

Des d’Amics de l’Ateneu Santboià creiem que la participació real de les entitats i la ciutadania en tot aquest procés és la manera d’aconseguir que, de nou, sigui el poble qui impulsi i construeixi l’Ateneu Santboià. La nostra intenció és construir una plataforma, amb totes les entitats que s’han adherit a la campanya i a aquelles que s’hi vulguin adherir a partir d’ara, per tal de vetllar perquè aquest procés sigui realment participatiu, sigui respectat i sigui vinculant pel que fa a totes fases i decisions en relació al futur de l’Ateneu Santboià. També treballarem per tal que aquest procés participatiu, real i vinculant, es comenci a portar a la pràctica de seguida, per tal d’iniciar ja un camí col·lectiu cap a la recuperació de l’Ateneu Santboià.

Moltes gràcies a totes les persones i entitats que d’una manera o d’altra han donat suport a la campanya, ja que és gràcies a aquesta resposta popular, clara i contundent, que hem aconseguit aquest avenç i aquest compromís per part de l’Ajuntament de Sant Boi.

Pots veure l’acta de l’Ajuntament aquí.

 

1 Response to “Ponts de diàleg amb l’Ajuntament per un procés participatiu i vinculant”


Leave a Comment