Últimes notícies sobre la situació del Teatre de l’Ateneu Santboià

Publicada novembre 19, 2013 by admin in General

Imprimir

El passat 5 de novembre el Regidor de Territori i ciutadania, Juan Antonio Tamayo, i la Regidora de Cultura, Montserrat Mirabent, ens comunicaven que l’Ajuntament de Sant Boi té una decisió presa i ferma d’enderrocar el Teatre de l’Ateneu Santboià a partir del 2014 per fer una plaça. I tot això sense justificar ni demostrar que l’estructura de l’edifici sigui un perill per a la ciutadania. El posicionament d’Amics de l’Ateneu Santboià es declarar-nos en contra d’aquesta iniciativa i treballar, amb el major suport i col·laboracions possibles, per aconseguir que a l’Ateneu el continuem construint entre tots, no destruint.

Un cop més, l’Ajuntament demostra la seva opacitat, i que la comunicació i els processos de decisió per la seva part mai són tan fluïts, horitzontals ni participatius com diuen. Ens han comunicat aquests plans tot i que no hi ha cap document públic en què s’informi dels seus plans ni s’ha aprovat al Ple Municipal.

No es poden tolerar aquestes maneres de treballar, tirant per terra el compromís de recuperar l’Ateneu del Pla d’Usos que es va dur a terme 3 anys enrere en una comissió amb participació ciutadana i gastant diners públics per tirar a terra un edifici emblemàtic que ni tan sols té danys que suposin un perill. Els diners públics s’haurien d’invertir en rehabilitar els espais perquè puguin ser realment útils per a la ciutadania.

Passem a l’acció

És per tot això que no volem quedar-nos de braços plegats, esperant que donin un pas més. A més de demanar una reunió amb la Junta de Govern i una altra amb l’Alcalde per deixar clara la nostra postura, iniciem amb totes les nostres forces la campanya #SalvemAteneu.

Es tracta de demostrar entre tots i totes que l’Ateneu és molt més que un edifici, és molt més que 4 parets on fer 5 concerts a l’any. L’Ateneu és de tots els santboians i santboianes i seguirem lluitant perquè és quedi al poble i l’anem construint entre tots per ser un espai real de participació, construcció i gestió ciutadana.

Molt més que aturar l’enderroc

El manifest que hem redactat no només es basa en aturar l’enderroc, sinó que volem demostrar que som molts i moltes els que creiem que cal promoure la cultura popular i independent implicant a la ciutadania com a agent actiu i afavorint el teixit cultural, artístic i social. I, tot plegat, defensant la recuperació de l’espai i el patrimoni històric de l’Ateneu Santboià.

Els passos que ens plantegem i amb els que comencem a encarar aquesta situació són:

  • Explicar clarament als membres de la Junta de Govern que no estem a favor de l’enderroc i no volem cap plaça.
  • Acabar amb aquesta mena de processos participatius de mentida, que després es transformen en decisions unilaterals. Segurament caldrà iniciar el nostre propi procés i redactar un projecte de participació popular real per exigir la rehabilitació de l’Antiga Sala de Ball (Sonik) i per decidir els seus usos i forma de gestió.
  • Celebrar el dia 30, a les 16:30, la primera Assemblea General de socis, oberta a qualsevol persona interessada, per pensar en les possibles reivindicacions i accions a dur a terme per aturar la degradació de l’Ateneu.
  • Fer una crida a totes les persones i entitats que vulguin col·laborar per aturar aquest procés i reivindicar que l’Ateneu és del poble.

Seguim!

No Response to “Últimes notícies sobre la situació del Teatre de l’Ateneu Santboià”

Leave a Comment