Salvem l’Ateneu

#SALVEMATENEUL’Associació Amics de l’Ateneu Santboià està promovent la campanya ‘Salvem l’Ateneu Santboià: no a l’enderroc del teatre’ per tal de frenar la intenció de l’Ajuntament de Sant Boi d’enderrocar l’edifici del teatre l’any 2014 i, alhora, per tal que es comprometi a vetllar per la protecció i rehabilitació dels espais de l’Ateneu Santboià perquè esdevingui un equipament cultural i social de referència gestionat per la ciutadania.

El passat 5 de novembre el Regidor de Territori i ciutadania, Juan Antonio Tamayo, i la Regidora de Cultura, Montserrat Mirabent, ens van comunicar el propòsit de l’ajuntament d’enderrocar l’edifici del teatre de l’Ateneu Santboià l’any 2014 per tal de construïr una plaça i, en acabat, l’any 2015, començar a fer obres per rehabilitar l’antiga sala de ball (antiga discoteca Sonik).

L’Ajuntament justifica l’enderroc a partir d’un informe en què trobem que l’arquitecte afirma no haver “considerat necessari demanar l’execució de cales prospectives d’elements constructius concrets de l’edifici”, així com que l’edifici “no presenta símptomes d’importants disfuncions estructurals” tot i l’abandonament que l’Ajuntament, de forma negligent, ha fet del teatre en els més de tres anys que fa que és de titularitat municipal.

L’any 2015 se celebren eleccions municipals. Què millor que tenir obres públiques per poder publicar plànols 3D a tot color al Viure Sant Boi? Què ha passat amb el Pla d’Usos que va elaborar una comissió ciutadana? Què ha passat amb la voluntat de recuperar l’Ateneu que mostrava l’Ajuntament fa uns anys? (podeu trobar un recull de promeses aquí). No hi ha diners per construir però sí per destruir? Perquè s’han de malgastar diners públics en enderrocar un edifici que no presenta disfuncions estructurals?

Des d’Amics de l’Ateneu Santboià fem una proposta alternativa que hem volgut resumir en aquests 5 punts:

  1. No a l’enderroc del teatre de l’Ateneu Santboià.
  2. Protecció del nostre patrimoni. Preservació i protecció dels espais del complex per evitar desmillores en l’estructura per inclemències del temps i actes vandàlics.
  3. Rehabilitació progressiva i sostenible. Recuperació per fases dels diferents espais, començant pels més fàcils de recuperar i acabant amb la inversió més gran: 1) Bingo, 2) Sala de Ball, 3) Teatre.
  4. Ateneu Santboià cultural i social. Els espais de l’Ateneu Santboià s’han de destinar a un ús cultural i social, no volem una plaça.
  5. Gestió ciutadana de la cultura com a fórmula de participació directa en la construcció de la vida cultural i social de la ciutat.

Us demanem el vostre suport i col·laboració per salvaguardar aquest edifici històric, part d’un equipament emblemàtic de la vila, i alhora per omplir-lo de projectes culturals i socials que dinamitzin i enriqueixin la nostra ciutat.

ADHEREIX-TE A LA CAMPANYA!